Reinsdyrfilet
- med rotfrukter, morkelsaus og saltbakt mandelpotet

4 personer

Reinsdyrfilet og grønnsaker
Brun fileten i en panne og bak den ferdig i ovn ved 180 grader i 7-8 minutter.

Skrell gulrot, rødbeter, kålrot, pastinakk og sellerirot og skjær alt i tynne skiver. Stek grønnsakene i en panne med godt smør, salt og pepper.

Kutt vasket mandelpotet med skall i en langpanne. Ha på olivenolje og grovsalt. Bak i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter.

Morkelsaus
Legg morkler i bløtt og la stå i 30 minutter. Finkutt løk og morkler som svies i kjele med litt olje til du får en gyllen farge. Ha på fløte og kraft, la småkoke i 30-40 minutter. Jevnes med maisenna hvis det trengs. Smakes til med salt.
 
Ingredienser
800 g reinsdyrfilet
1 gulrot
1/2 sellerirot
1/2 kålrot
1 pastinakk
2 rødbeter
400 g mandelpotet
med skall
1 dl olivenolje
grovsalt

Morkelsaus
10 g tørkede morkler
45 g gul løk
1 dl kraft
6 dl fl øte
salt

Stensaas Reinsdyrslakteri, Stensåsen, 7374 Røros. Tlf.: 72 41 90 50